To hele av en halv...Det finnes et ordtak som heter: "To halve av en hel"... I mitt tillfelle er jeg "to hele av en halv", altså fire deler.

Den ene delen er en storesøster. Den ansvarlige delen som tar seg av omsorg og intelligens. En storesøster som liker å passe på ting, som tenker før hun gjør ting og som ikke fungerer så godt i sosiale omgivelser fordi hun sliter med å kommunisere. En person som ikke bryr seg om seg selv, men tenker først og fremst på andre. Storesøsteren er snill, men reservert.

Så kommer lillesøster, min andre del. Lillesøster er spontan og dum. Hun er energirik, driter i alt og alle og lever livet som det kommer seg. Lillesøster er den største egoisten på jord og elsker å le. Åjada, dumme lillesøster, som ikke er redd for noen ting og takker ja til alt som faller i hendene hennes.

Så har vi jo den tredje delen. Mor? Bestemor? Barn? Neida, den tredje delen er en fugl. Min egne lille fugl som flyr rundt i frihet, helt alene. Ingen kan klare å fange fuglen, ingen kan temme fuglen og ingen kan se fuglen. Fuglen er min egen fantasi, min egen lille verden. Når jeg kjeder meg, er lei eller ikke orker realiteten flukter jeg ut i skogen for å beundre fuglen min. Men jeg må mate fuglen, gjennom sansene mine. Fuglen trenger ord for å fylle verden med musikk, den trenger øyne for å kunne male verdenen og den trenger lukter for å bringe frem følelser og liv. Den trenger mine minner og erfaringer for å kunne leve. Sammen danner disse minnene en flokk av fugler som bare svever fritt ut i luften.

Den fjerde delen? Det er meg det. Den delen som observerer, spør og svarer. Det er min kropp, mine øyne, hender, munn og føtter. Det er den delen som lytter til lillesøster og storesøster når de krangler. Det er den delen som søker tilflukt under fuglens vinger. Det er den delen som spør om råd og gjør som de andre tre delene sier. Det er en nøytral del, som bare er der for at andre skal ha noe å se på. Det er den delen folk får et inntrykk av, den delen folk kjenner. Det finnes ingen som kjenner storesøster, lillesøster og fuglen. Selvfølgelig har folk hørt om dem, fordi denne fjerde delen har et behov for å fortelle andre om dem. Men ingen kjenner dem, ikke engang min fjerde del. De er kontraster av hverandre, som må leve i harmoni for at sinnet skal fungere.

Tenk deg at du ser på en såpeserie med tre vidt forskjellige individer som lever sammen i et låst rom. Drama? Ohyeas, my dear! Mye drama. Vel, velkommen til mitt hode. Her er lillesøster, unskyld for at hun biter deg i armen og spytter deg i trynet, det er slik hun er. Der i hjørnet sitter storesøster og leser, hun er temmelig sjenert. Fuglen? Nei, hvor kan den være tro. Den er her et sted. Slå deg ned i sofaen, så kan vi jo prate litt sammen alle sammen. Hvis du orker? Jeg vet jeg ikke orker, men sånn er livet. Vi må kjempe oss gjennom hvert eneste skritt. Bare husk å se deg rundt. Det er turen som skaper minner og erfaringer, ikke selve målet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilia / Cecus

Cecilia / Cecus

18, Drangedal

leser denne bloggen NÅ

Tom sine tanker...

Kategorier

Arkiv

hits